top of page
  • Yazarın fotoğrafıAdmin

Kaşmir Kirpik, Mink Kirpik, İpek Kirpik arasındaki temel farklar


Mink Kirpik ve Kaşmir Kirpik arasındaki farklar. Bu yazıyı uzun zamandan beri kaleme almak istiyorduk. Çünkü sosyal medyada çok fazla bir bilgi kirliği oluştuğunu görmekteyiz. Kirpik Protezi Uygulamaları yaygınlaştıkça ve uygulayıcılar arttıkça yeterli teorik olmadığı için bilgiler karışmakta .Doğru bilgiye ulaşmak için en güzelin siz kullanıcıları bilgilendirmek olduğunu düşündük Ülkemizde Kirpik protezi uygulamaları ağırlıklı olarak İpek Kirpik uygulaması olarak bilinmektedir. Son zamanlarda Mink Kirpik , Kaşmir Kirpik gibi farklı isimler duymaktasınız. Bunlar nedir? Hepsi aynı kirpik olup isimleri mi farklı? yoksa farklı kirpikler midir? Yazının başında temel soruyu cevaplayarak başlayalım. Bunu hem de görsel koyarak yapalım dedik. Evet bunların hepsi farklı ve görüntü olarak ta farklı kirpiklerdir.

Birinci farklılık Malzeme;

Fransız ekolündeki bilinen adıyla Vison , İngiliz ekolündeki bilinen adıyla Mink Kirpik tarihsel gelişimine bakıldığında ilk önceleri Mink kılından elde edildiği için bu isimle isimlendirilmiştir. Buna karşın günümüzde genelde artık sentetik formları kullanılmaktadır. . Buna karşın Kaşmir Kirpik yüksek teknoloji ile üretilen polimer kirpiktir. Kalınlıkları oldukça faklıdır. Mink Kirpikler günümüzde tercih edilen kalınlıkları 0.05-0.07 dir. 0.03 gibi sentetik formları da mevcuttur. Buna karşın Kaşmir Kirpik kalın kirpiktir. 0.15 ve 0.20 kalınlığındadır. En ince Klasik Kaşmir Kirpik 0.10 dur. Bundan daha ince Kaşmir Kirpik üretimi yoktur. Kalınlıkları oldukça faklıdır.

Kaşmir Kirpik 0.15 kalınlıkta olmasına rağmen polimer yapıdan dolayı 0.07 Mink Kirpik ile aynı ağırlığa sahiptir.

Diğer farklarıda esnekliktir.

Kaşmir Kirpik çok esnek kirpiklerdir. Nerdeyse 0.05 Mink Kirpik ile aynı esnekliğe sahiptir. Bunu kutusunda kirpiklere dokunarak anlayabilirsiniz. Kaşmir gibi yumuşacıktır. İpek Kirpikten ise en iyi bu şekilde ayırt edebilirsiniz 0.15 İpek ve 0.15 Kaşmir Kirpiği yanyana koyun ve dokunun arada dağlar kadar fark vardır.

Diğer bir önemli fark yapılarıdır.

Kaşmir Kirpikler özel konveks yapılı kirpiklerdir. Eklendiği kirpiğe arada boşluk bırakmayacak şekilde yapışır. Bu yüzden doğru yapıştırıcı kullanıldığında kirpikten ayırlması çok zordur. Fakat bu yapılarının onlara kattığı dez avantaj demet tekniği ile kirpik uygulamasına uygun olmamalarıdır. Bu konuda avantaj Mink Kirpiktedir. Trend teknik olana russian volume kirpik uygulaması için Mink Kirpik daha uygundur.4,5,6 kirpik demetleri oluşturarak tek kirpiğe ekleme yapılabilir. Kaşmir ise tekli kirpik uygulaması için daha uygundur. Fakat bu yapısı ona dayanıklılık sağlar.Ortalama bakım aralığı Kaşmirde 4 hafta, Mink Kirpikte 3 haftadır. Su, havuz, deniz gibi travmatik süreçlerde Mink Kirpiğe göre dayanıklılığı çok fazladır. Bu yüzden tatil dönemlerinde daha tercih sebebidir. Buna karşın Mink Kirpik elegant ve gösterişli duruşu ile davetler özel günler ve günlük hayatta dikkat çekici olmak için idealdir.

Fiyat olarak bakıldığında

Kaşmir Kirpik Mink Kirpikten daha pahallıdır. En son olarak görsellerini karşılaştırmalı koyduk aradaki farkın belli olması için .

İki kirpiğin duruşu ve görüntüsüde birbirinden çok farklıdır.

Bu yazıyı kaleme almamızın sebebi çok sayıda sosyal medya paylaşımında Kaşmir Kirpik olarak yapıldığı söylenen fakat Kaşmir Kirpik olmayan uygulamalar görmekteyiz.

Bu yazımızın uygulamaları ayırt etmede sizlere faydalı olacağını düşünmekteyiz.

Saygılarımla

Uzm. Eğt.Est Hümeyra Yasmin

1.229 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page